Print deze pagina

Sweet Angel

Omschrijving

Sweet Angel

 

Het meest populaire biertje van de Brakke Brouwer is Den Enghel Tripel. Deze tripel is vaak gebrouwen tijdens de Workshop Bierbrouwen. Er is gekozen voor een tripel omdat deze niet te zwaar is en zeer toegankelijk. Het bier wordt gebrouwen met kruidnagelen en koriander die later goed te proeven zijn.

De Sweet Angel is een aangepast recept van Den Enghel Tripel, met honing als extra ingrediënt. Dit geeft een extra zoete smaak en een zachte afdronk aan het bier.

 

 

 

 

 

Recept

Sweet Angel
Zoete Tripel
ingredienten voor 24 liter

 

Download hier het recept van de Sweet Angel
Download hier het recept van de Sweet Angel V2

  Ingredienten   (2,7 L/KG)  
  7200 gram   Pilsmout 3 EBC  
  510 gram   Tarwemout 4 EBC  
  510 gram   Munichmout 15 EBC  
         
  Kooktijd   65 minuten  
  47 gram   Hallertau Mittelfruh hop  65 minuten
  20 gram   Hallertau Hersbrucker hop  10 minuten
  5 gram   Iers Mos  10 minuten
  5 gram   Gekneusd Korianderzaad  10 minuten
  900 gram   Honing (of 2 potten)  Flame off
         
  2 zakjes    US-05 of Westamalle gist  
         
  21,7 liter   Maischwater  
  14,3   Spoelwater  

 

 Maischschema
 Maischen 75 minuten 68 graden (elke 10 minuten roeren)
     
 Begin SG Verwacht  1060-1075

 

Brouw logboek

Sweet Angel V2   batch# 2018.15
    SG begin spoelen: 1062. Einde spoelen: 1024. Begin koken: 1045
11 mei 2018   1350gr honing, 10 gram koriander. SG: 1063
    14 mei: SG 1009. 16 mei SG 1006
17 mei 2018   In gistfles overgeheveld
18 mei 2018   Gistfles naar de schuur
31 juni 2018   50x 33cl en 10x 50cl flesjes, 21,5 liter gebotteld met 128 gr. suiker, 5,9 gr/l
    SG: 1006  - 7,8% alcohol
Smaaknotitie   Na 4 dagen, mooie schuimkraag is snel weg. Nog weinig koolzuur, hele fijne honing smaak

 

Sweet Angel   batch# 2017.8
19 maart 2017   SG: 1065
29 maart 2017   In gistfles overgeheveld <20 gr
21 mei 2017   65 stuks 33cl. flesjes, 21 liter gebotteld met 115 gr. suiker, 5,5 gr/l
    SG: 1014  - 7.0% alcohol
Smaaknotitie    

 

Sweet Angel   batch# 2017.6
25 februari 2017   SG: 1066
2 maart 2017   In gistfles overgeheveld >20 gr
9 maart 2017   Gistfles op <20 gr gezet
25 maart 2017   47 33cl. flesjes en 9 50cl flessen, 20 liter gebotteld met 100 gr. suiker, 5 gr/l
    SG: 1020  - 6,3% alcohol
Smaaknotitie    
Bekeken 1877 keer