'n Patt'n Chouffe

Een imitatie van La Chouffe, gebrouwen op 23 december 2008. Alcohol percentage is ongeveer 7.5%.



De ingredienten voor 20 liter.

  5200 gram   Pilsmout    
  380 gram   Donkere kandij suiker (gecarameliseerd)    
  10 gram   Styrian Goldings hop   75 minuten meekoken
  50 gram   Saaz hop   75 minuten meekoken
  10 gram   Styrian Goldings hop   15 minuten meekoken
  40 gram   Saaz hop   15 minuten meekoken
  16 gram   Koriander   10 minuten meekoken
  17 liter   Maiswater    
  1 zakje   Wyeast 3522 Belgian Ardennes    
  12 liter   Spoelwater    


Maisschema. (begin SG 1070, eind SG 1018)

  45 minuten   60 graden
  30 minuten   70 graden
  5 minuten   75 graden
  1 minuut   78 graden
  75   koken

Als de wort kookt kan de Styrian Goldings en Saaz hop erbij. Na 60 minuten kan de Styrian Goldings en Saaz hop erbij. Na 65 minuten kan de kandij suiker erbij. Uiteindelijk kan na 70 minuten de koriander nog even meegekookt worden.

Bekeken 4799 keer