'n Patt'n Bok

Een heerlijk bokje voor in de herfst. In feite meer een Bock dan een Bok.



De ingredienten voor 20 liter.

  3500 gram   Pilsmout (3 EBC)    
  400 gram   Ambermout (60 EBC)    
  600 gram   Caramout (150 EBC)    
  400 gram   Kristalmout (150 EBC)    
  500 gram   Tarwe, ongemout    
  15 gram   Zwarte mout (1500 EBC)    
  20 gram   Target   90 minuten meekoken
  8 gram   Hallertau   15 minuten meekoken
  5 gram   Iers mos    
  1 zakje   Farma trappist gist    
      Maiswater    
      Spoelwater    


Maisschema. (begin SG 1065, eind SG 1020)

  10 minuten   52 graden
  30 minuten   63 graden
  15 minuten   65 graden
  20 minuut   73 graden
  5 minuten   78 graden
  75 minuten   koken

Als de wort kookt kan de Target erbij. Na 60 minuten kan de Hallertau en Iers mos hop erbij

Bekeken 3293 keer