Patt'n Otto

Het lekkerste bier dat ik ken, een Rochefort 8 kloon



De ingredienten voor 20 liter.

  4800 gram   Pilsmout (3 EBC)    
  250 gram   Kristalmout (120 EBC)    
  200 gram   Special B Caramout (350 EBC)    
  650 gram   Maisvlokken    
  390 gram   Bruine kandijsuiker    
  45 gram   Styrian Goldings   90 minuten meekoken
  30 gram   Hallertau Hersbrucker   10 minuten meekoken
  7 gram   Koriander   10 minuten meekoken
  1 zakje   Wyeast 1762 Belgian Abbey II    
  13 liter   Maiswater    
  8,6 liter   Spoelwater    


Maisschema. (begin SG 1080, eind SG ?)

  30 minuten   63 graden
  60 minuten   73 graden
  5 minuten   78 graden
  90 minuten   koken

Als de wort kookt kan de Styrian Goldings erbij. Na 80 minuten kan de Hallertau Herbrucker en de koriander erbij

Bekeken 3769 keer