Vlaamse Blondo

Een Zwaar Blond bier. Gebrouwen op 6 september 2008. Vernoemt naar Mr. Blondo



De ingredienten voor 20 liter.

  4 kilo   Pilsmout (3 EBC)    
  1 kilo   Palemout (7 EBC)    
  1200 gram   Tarwemout (4 EBC)    
  800 gram   Rietsuiker    
  4 eetlepels   Honing    
  30 gram   Northern Brewer   75 minuten meekoken
  10 gram   Fuggles hop   15 minuten meekoken
  6 gram   Koriander   15 minuten meekoken
  2 theelepels   Iers mos   15 minuten meekoken
  1 zakje   Bovengist voor Zwaar blond bier    
  14 liter   Maiswater    
  12 liter   Spoelwater    


Maisschema. (begin SG 1077, eind SG ?)

  15 minuten   48 graden
  15 minuten   52 graden
  30 minuten   63 graden
  15 minuut   68 graden
  30 minuten   73 graden
  10 minuten   78 graden
  75   koken

Als de wort kookt kan de Northern Brewer erbij. Na 60 minuten kunnen de Fuggles hop, koriander en Iers mos erbij

Bekeken 3617 keer