Vlaamse Blondo (versie 2)

Een Zwaar Blond bier. Gebrouwen op 29 maart 2009. Versie 2 van dit recept, het mais schema is aangepast ten opzichte van het eerste recept.



De ingredienten voor 20 liter.

  4 kilo   Pilsmout (3 EBC)    
  1 kilo   Palemout (7 EBC)    
  1200 gram   Tarwemout (4 EBC)    
  25 gram   Northern Brewer   90 minuten meekoken
  5 gram   Hallertau Perle   90 minuten meekoken
  800 gram   Rietsuiker   15 minuten meekoken
  4 eetlepels   Honing   15 minuten meekoken
  10 gram   Fuggles hop   15 minuten meekoken
  6 gram   Koriander   15 minuten meekoken
  2 theelepels   Iers mos   15 minuten meekoken
  1 zakje   Bovengist voor Zwaar blond bier (T58)    
  18 liter   Maiswater    
  12 liter   Spoelwater    


Maisschema. (begin SG 1065, eind SG ?)

  90 minuten   65 graden  
  0 minuten   73 graden Jodium test
  5 minuten   78 graden  
  90   koken  

Als de wort kookt kan de Northern Brewer en Halletau Perle erbij. Na 75 minuten kan de rietsuiker, honing, Fuggles hop, koriander en Iers mos erbij.

Bekeken 3736 keer

Reacties  

0 # tom 13-03-2015 11:01
Allereerst complimenten voor de informatieve site! Een vraag. Je recepten zijn voor 20 liter maar als ik maïsc water en spoelwater optel kom ik op 30 liter. Blijft er ergens 10 liter achter in het proces?
Groeten Tom
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
0 # Patrick 13-04-2015 19:53
Hoi,

er blijft inderdaad heel wat achter in het proces. Dit komt door het koken en filteren.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer