Cursus bierbrouwen deel 4

Eindelijk is het dan zover, ons gebrouwen bier is gebotteld. Afgelopen vrijdag was ik stipt om 19:30 in Hoofddorp met mijn kratje lege flesjes. Ik had m'n flesjes goed schoongemaakt en gedesinfecteerd. Aluminium folie erop zodat er geen rotzooi meer in kan. Ter plekke liet ik mijn aangeschafte bottel gereedschap zien, ik wist zelf namelijk niet hoe deze werkte. Uiteindelijk bleek dat ik een slechte koop had gedaan en mijn automatische bottel gereedsschap helemaal niet goed werkt. Nouja dat is het risico van een nieuwe hobby.


We hebben alle lege flesjes van een klein schepje suiker voorzien en hebben ze volgedaan met het bier. Het bottel apparaatje dat de club ter beschikking stelde werkte prima. Ik heb 18 flesjes meegekregen, een vrij mager aantal. Maarja we waren natuurlijk met 8 cursisten en iedereen eiste zijn deel op logischerwijs. Nu maar wachten want de flesjes moeten nog 1 week warm staan en 3 weken koel!!! Pfft, ik maar denken dat ik meteen kon gaan proeven.

Op zich is dat wachten helemaal niet erg. Naast de flesjes staat immers nog een 20 liter gistfles, deze word volgende week gebotteld. Daarna kan er weer een nieuw bier gebrouwen worden en zo houden we de lol er in.

Tot zover de cursus bierbrouwen.

Ps. we kregen ter plekke nog een mooi bewijs dat we de cursus gevolgt hadden. Kan ik me nu een echte Brouwer noemen?

Resultaat van de brouw cursus

Bekeken 3885 keer
Gert
07-03-2019, 08:15
Gisteren mocht ik mijn zelf gebrouwen biertjes in ontvangst nemen na in januari een zeer goede workshop bierbrouwen bijgewoond te hebben wat … read more
Frans
04-03-2019, 19:32
12 januari workshop bierbrouwen gehad was een geweldige ervaring om mee te maken , gehele dag was goed verzorgd en we hadden een gezellig team 6 … read more
Tim
04-03-2019, 00:10
Erg gezellige en goed verzorgde middag gehad. Leuke inleiding over verschillende soorten bier en daarna zelf bier brouwen. Genoeg geleerd om zelf … read more
Jan Kuik
06-02-2019, 20:44
Gisteren mijn 6 biertjes opgehaald bij Patrick & Sylvia, advies mee gekregen hoe en wanneer en op welke temperatuur wij ze het best kunnen drinken. … read more
Leo de Gouw
06-12-2018, 18:46
Het was een gezellige dag, goed verzorgd van een hapje en een drankje. Daarna lekker zitten bierelieren.
Patrick en Sylvia bedankt voor de … read more