Cursus bierbrouwen deel 4

Eindelijk is het dan zover, ons gebrouwen bier is gebotteld. Afgelopen vrijdag was ik stipt om 19:30 in Hoofddorp met mijn kratje lege flesjes. Ik had m'n flesjes goed schoongemaakt en gedesinfecteerd. Aluminium folie erop zodat er geen rotzooi meer in kan. Ter plekke liet ik mijn aangeschafte bottel gereedschap zien, ik wist zelf namelijk niet hoe deze werkte. Uiteindelijk bleek dat ik een slechte koop had gedaan en mijn automatische bottel gereedsschap helemaal niet goed werkt. Nouja dat is het risico van een nieuwe hobby.


We hebben alle lege flesjes van een klein schepje suiker voorzien en hebben ze volgedaan met het bier. Het bottel apparaatje dat de club ter beschikking stelde werkte prima. Ik heb 18 flesjes meegekregen, een vrij mager aantal. Maarja we waren natuurlijk met 8 cursisten en iedereen eiste zijn deel op logischerwijs. Nu maar wachten want de flesjes moeten nog 1 week warm staan en 3 weken koel!!! Pfft, ik maar denken dat ik meteen kon gaan proeven.

Op zich is dat wachten helemaal niet erg. Naast de flesjes staat immers nog een 20 liter gistfles, deze word volgende week gebotteld. Daarna kan er weer een nieuw bier gebrouwen worden en zo houden we de lol er in.

Tot zover de cursus bierbrouwen.

Ps. we kregen ter plekke nog een mooi bewijs dat we de cursus gevolgt hadden. Kan ik me nu een echte Brouwer noemen?

Resultaat van de brouw cursus

Bekeken 3786 keer
Jan Kuik
06-02-2019, 20:44
Gisteren mijn 6 biertjes opgehaald bij Patrick & Sylvia, advies mee gekregen hoe en wanneer en op welke temperatuur wij ze het best kunnen drinken. … read more
Leo de Gouw
06-12-2018, 18:46
Het was een gezellige dag, goed verzorgd van een hapje en een drankje. Daarna lekker zitten bierelieren.
Patrick en Sylvia bedankt voor de … read more
Harry Tekampe
08-04-2018, 16:08
Gisteren 7 april zeer geslaagde bierbrouw dag gehad bij de brakke brouwer
Daarna heerlijke biertjes geproeft en heel lekker gegeten
Patrick en … read more
Angelien
08-04-2018, 11:49
Wauw, als vrouw zijnde gisteren een geweldige dag gehad bij het bierbrouwen. Patrick legt als duidelijk uit, vragen stellen is geen probleem. Heeft … read more
Mike
30-03-2018, 22:14
Super genoten, erg leerzaam lekker soepie erbij... super. Patrick is zeer enthousiast. Inmiddels is mijn eerste batch ook al een feit.. absolute … read more