Bottelen Cupido triple

Vandaag is de Cupido triple op fles gezet. Deze triple bevat erg veel ingrediënten en dat was goed te merken aan de tweede gisting. Na 3 weken plupte de gistfles nog. Omdat ik niet veel zin had om te wachten tot de gisting afgelopen was heb ik het bier maar op fles gezet. Het was weer een tijdje geleden dat ik gebotteld heb. In het kort komt het bottelen hierop neer:

  • Flesjes spoelen en met Chemipro acid verder ontsmetten
  • Flessen drogen
  • De bottle spullen klaarzetten
  • Het eind SG van het bier meten om het alcohol percentage te bepalen (ong. 6%)
  • Het bier in de flesjes laten lopen
  • De boel schoonmaken en opruimen
  • Etiketten plakken

Hieronder wat foto's, gemaakt tijdens deze bottle ochtend

  • De schoongemaakte flesjes staan klaar
  • Het bier kan naar de flesjes geheveld worden
  • Met deze dobber word het soortelijk gewicht gemeten om het alcohol gehalte te bepalen
  • Deze mooie rood - roze dopjes passen goed bij het etiket
  • Bottelen = hevelen + kroonkurken plaatsen + etiketten plakken
  • Een aantal gevulde flesjes. En nu een paar weken wachten
  • De gistfles moet goed worden gereinigd
  • Klaar, de etiketten zijn geplakt
Bekeken 4130 keer
Gert
07-03-2019, 08:15
Gisteren mocht ik mijn zelf gebrouwen biertjes in ontvangst nemen na in januari een zeer goede workshop bierbrouwen bijgewoond te hebben wat … read more
Frans
04-03-2019, 19:32
12 januari workshop bierbrouwen gehad was een geweldige ervaring om mee te maken , gehele dag was goed verzorgd en we hadden een gezellig team 6 … read more
Tim
04-03-2019, 00:10
Erg gezellige en goed verzorgde middag gehad. Leuke inleiding over verschillende soorten bier en daarna zelf bier brouwen. Genoeg geleerd om zelf … read more
Jan Kuik
06-02-2019, 20:44
Gisteren mijn 6 biertjes opgehaald bij Patrick & Sylvia, advies mee gekregen hoe en wanneer en op welke temperatuur wij ze het best kunnen drinken. … read more
Leo de Gouw
06-12-2018, 18:46
Het was een gezellige dag, goed verzorgd van een hapje en een drankje. Daarna lekker zitten bierelieren.
Patrick en Sylvia bedankt voor de … read more