Hydrometer instellen en data uitlezen

Voor gebruik dien je de Hydrometer te configureren en een account aan te maken bij Monitor.beer link De Hydrometer kan na configuratie z'n meetgegevens naar de Monitor.beer website sturen. Maak een account aan via deze link linkKies op de website voor iSpindel Calibration en kies een kleur (Red, Green, Blue, Black of White). Vul tijdelijk de volgende formules in:

Formula Degree 2x: 0.000053223x^2 + -0.00353774x + 1.05763845
Formula Degree 3x: 0.000002035x^3 + -0.000243099x^2 + 0.009832503x + 0.877153747
Let op, dit zijn fictieve waarden, later zet je hier de definitieve waarden neer

Ga nu naar 'My Fermentationlogs' en maak een nieuw brouwsel aan. Zorg ervoor dat je bij iSpindel de juiste kleur kiest (Red, Green, Blue, Black of White).

Als de batterij van de Hydrometer is opgeladen (blauwe led: laden, rode led: laden gereed) zet je de hydrometer aan, er gaat een blauw ledje branden. Druk nu het reset knopje een paar keer in en het blauwe lampje zal gaan knipperen. Zoek nu op je telefoon naar het 'iSpindel' WIFI netwerk. De website van de Hydrometer zal op je telefoon verschijnen, als dat niet zo is, ga dan naar 192.168.4.1 in je browser. De onderstaande pagina verschijnt.

Er is verbinding met de Hydrometer  De gegevens zijn te bekijken op de website Monitor.beer 
De configuratie van de Hydrometer De gegevens zijn te zien op de Monitor.beer website

 

Via 'Configuration' geef je de gegevens van je thuis WIFI netwerk op. Daaronder vul je de iSpindel name in, dit is een van de eerder gekozen kleuren (Red, Green, Blue, Black of White). Zet de Update Intervall voor nu even op 20 zodat de Hydrometer elke 20 seconde ze gegevens doorstuurd. Vul verder de volgende gegevens in:

Service Type: HTTP (kan zijn dat je deze optie 2x moet kiezen om onderstaande velden ook te zien)
Server Address: Monitor.beer
Server Port: 80
Server URL: /ispindel/?<inlognaam van de Monitor.beer website> (bv /ispindel/?brakkebrouwer)
Polinominal: tilt

Sla de configuratie op, de Hydrometer zal nu beginnen met verzenden van gegevens naar de website van Monitor.beer. Bij het brouwsel zul je nu zien dat er meet gegevens zijn ontvangen, zie ook plaatje hierboven. Het duurt een paar metingen voordat je daadwerkelijk een grafiek ziet, maar de ruwe data is al wel te zien. Als het niet werkt kun je altijd terug naar de configuratie pagina door de reset knop een paar in te drukken. Met je telefoon kun je dan weer verbinden met de iSpindel WIFI.

Bekeken 544 keer