Hoe bewaar en drink ik het bier?

 

Bier van een micro brouwerij moet je iets anders behandelen dan bier van een commerciële brouwerij. Een beschrijving en recepten vind je onder het kopje Bieren op deze website.

Bewaar het bier donker en rechtop. Donker bewaren zodat er niet teveel druk ontstaat in de flesjes en de flesjes heel blijven. Rechtop zodat dode gistcellen naar de bodem zakken en het bier helder wordt.

Het bier is drinkbaar  minimaal een week, maar liever een aantal maanden na de datum op de fles, dit is de bottel datum. Na het bottelen moet er nog koolzuur worden gevormd. Langer bewaren kan de smaak positief beïnvloeden, vooral bij donkere bieren. Zet het bier 48 uur voor gebruik op de koudste plek in de koelkast, dit voorkomt veelal dat het bier spontaan het flesje uitkomt bij het openen.

Schenk het bier rustig in, het liefst boven een bakje voor het geval het bier eruit loopt. Een micro brouwerij heeft geen professionele filter installatie. Het bier kan dus wat troebel zijn. Als je het flesje rechtop hebt bewaard zal de dode gist op de bodem liggen. Je hoeft dus niet het hele flesje leeg te schenken. Door het onderste deel niet mee te schenken heb je een helder biertje.

Koud of warm drinken, je maakt zelf de keuze. Sommige biertjes smaken lekkerder als ze koud zijn. Donkere bieren smaken vaak lekkerder als ze wat warmer zijn, tot wel 15 graden.

 

Download hier de Bewaar instructie

Jan Kuik
06-02-2019, 20:44
Gisteren mijn 6 biertjes opgehaald bij Patrick & Sylvia, advies mee gekregen hoe en wanneer en op welke temperatuur wij ze het best kunnen drinken. … read more
Leo de Gouw
06-12-2018, 18:46
Het was een gezellige dag, goed verzorgd van een hapje en een drankje. Daarna lekker zitten bierelieren.
Patrick en Sylvia bedankt voor de … read more
Harry Tekampe
08-04-2018, 16:08
Gisteren 7 april zeer geslaagde bierbrouw dag gehad bij de brakke brouwer
Daarna heerlijke biertjes geproeft en heel lekker gegeten
Patrick en … read more
Angelien
08-04-2018, 11:49
Wauw, als vrouw zijnde gisteren een geweldige dag gehad bij het bierbrouwen. Patrick legt als duidelijk uit, vragen stellen is geen probleem. Heeft … read more
Mike
30-03-2018, 22:14
Super genoten, erg leerzaam lekker soepie erbij... super. Patrick is zeer enthousiast. Inmiddels is mijn eerste batch ook al een feit.. absolute … read more